وکیل در ایران - وکیل در تهران

وکیل در ایران - وکیل در تهران

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری در ایران و تماس با دفتر وکالت در تهران 88019244 - 88019243
وکیل در ایران - وکیل در تهران

وکیل در ایران - وکیل در تهران

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری در ایران و تماس با دفتر وکالت در تهران 88019244 - 88019243

آورده شرکت | سهم الشرکه | شرکت های تجاری | وکیل دادگستری 88019243-88019244

برای آنکه یک شرکت تجاری بتواند تاسیس شود و به فعالیت بپردازد لزوما باید سرمایه ای توسط شرکا تامین شود تا آن شرکت قابلیت ثبت شدن پیدا کند. در واقع می توان گفت این سرمایه به نوعی اعتبار شرکت محسوب می شود. آنچه مسلم به نظر می رسد این است که تامین سرمایه شرکت به صورت وجه نقد جایز و امکان پذیر است که البته این مبلغ نقدی باید وجه رایج کشور باشد که بدون مانع قابل داد و ستد است.

اما در مورد تامین سرمایه به صورت غیرنقدی تا حدی شبه و ابهام وجود دارد اما قانونگذار ایران پذیرفته است که قسمتی از سرمایه می تواند توسط موسسین شرکت به صورت غیرنقدی ( که مالیت داشته و قابل تقویم باشد ) تامین شود. در این موارد عین آن یا مدارک مالکیت آن در همان بانکی که برای پراخت مبلغ نقدی حساب باز شده است تودیع و گواهی بانک به ضمیمه اظهارنامه و ضمائم آن به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم می شود.

از آنجا که آورده غیر نقدی به صورت وجه نقد نیست و باید تقویم شود این تقویم توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت می گیرد. لذا موسسین شرکت باید قبل از اقدام به دعوت مجمع عمومی موسس، نظر کتبی کارشناس رسمی وزارت دادگستری را در مورد ارزیابی آورده های غیرنقد جلب و آن را جزء گزارش اقدامات خود در اختیار مجمع عومی موسس قرار دهد.

نظر کارشناس رسمی دادگستری در این باب قطعی است و حتی مجمع عمومی موسس نیز نمی تواند آورده غیر نقدی را به میزانی بیش از آنچه کارشناس رسمی دادگستری تعیین  کرده، تعیین کند. نکته سنجی و نگاه دقیق و البته سخت گیرانه قانونگذار در مورد آورده غیرنقد شرکاء زمانی بیشتر جلوه می کند که به موجب ماده 77 لایحه اصلاحی قانون تجارت:" دارندگان آورده غیرنقدی در موقعی که تقویم آورده غیرنقدی که تعهد کرده اند، موضوع رای است، حق رای ندارند و آن قسمت از سرمایه غیرنقد که موضوع مذاکره و رای است از حیث حد نصاب، جزو سرمایه شرکت محسوب نخواهد شد."

از آنجا که آورده غیر نقدی به صورت وجه نقد نیست و یکی از حالات آن می تواند مالی باشد که عین معین است و قابل لمس است، بنابراین امکان تلف آن وجود دارد و اگر قبل از تشکیل شرکت این آورده تلف شود چون هنوز شرکت تشکیل نشده است، لذا تلف مال به عهده صاحب آن خواهد بود.

آورده غیر نقدی به طور قطع و یقین وجه نقد نیست بلکه مال است البته اموالی که قابل تقویم به پول باشند. قانونگذار در مواد قانونی اشاره صریحی به انواع اموالی که می توانند به عنوان آورده غیرنقد تسلیم شود و جزو سرمایه شرکت تجارتی محسوب گردد، نکرده است اما در اینجا با توجه به نظریات حقوقی مختلف و مفاهیم حقوقی به بررسی اموالی که می توانند به صورت غیر نقدی برای تشکیل شرکت به عنوان آورده تسلیم شوند می پردازیم.

اموال غیرمنقول ( مال غیرمنقول آن است که از محلی به محل دیگر نتوان نقل نمو اعم از اینکه استقرار آن ذاتی باشد یا به واسطه عمل انسان به نحوی که نقل آن مستلزم خرابی یا نقضص خود مال یا محل آن بشود. ) مانند زمین یا ساختمان.

اموال منقول مادی: ( مال منقول مالی است که نقل آن از محلی به محل دیگر ممکن باشد بدون اینکه به خود یا محل آن خرابی وارد آید. ) مانند ماشین آلات و ملزومات.

اموال منقول غیرمادی: امتیازاتی از قبیل: ورقه اختراع و علامت تجارتی. حق سرقفلی یا حق کسب و پیشه، حق اختراع، حق بر نام تجارتی، حق تالیف، حق انتفاع، حق ارتفاق، حق دینی و ...

http://iranianlawyer.net

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.